KRATKOMETRAŽNI ANIMIRANI FILM „LINIJE“

NAGRADA I FESTIVALSKI ŽIVOT KRATKOMETRAŽNOG ANIMIRANOG FILMA „LINIJE“ IVANA STOJKOVIĆA

Kratkometražni animirani film „Linije“ autora Ivana Stojkovića, u produkciji Vorky Team/Kinematika, imao je dvostruku premijeru u toku leta, na Međunarodnom festivalu animacije i stripa Supertoon u Šibeniku (19-23. jul), kao i na Evropskom filmskom festivalu Palić (17-23. jul) u sekciji Mladi duh Evrope.

Nakon premijere, film je sa uspehom prikazan na još 8 festivala animacije a na Festivalu animacije u Varšavi (WAFF) dobio je specijalno priznanje „za savršenu upotrebu umetničkih izraza, koji odaju emocije i karaktere likova i vode priču koja dopire do duše gledaoca“.

U pitanju je eksperimentalna vizuelizacija ličnog dnevnika, koji govori o detinjstvu i odrastanju, ali i o porodici, generacijama i linijama koje ih spajaju. Autor, Ivan Stojković je domaći strip crtač i animator, trenutno nastanjen u Angulemu u Francuskoj. Njegovi animirani radovi su prikazivani na brojnim svetskim festivalima animacije, a promotivni video koji je animirao za potrebe festivala Animanima 2016. godine, bio je prikazan na najvećoj svetskoj smotri animacije, u čuvenom gradiću Ansiju.

Za dizajn zvuka i muziku zadužen je estonski umetnik Israel Banuelos, produkciju potpisuje Milan Milosavljević , asistent produkcije je Dragan Cakić a film je realizovan uz podršku Filmskog centra Srbije.

Link za tizer filma https://vimeo.com/489786486

Ivan Stojković