ŽIRI 11. MISTER VORKY FESTIVALA

Jelena Ivančević (1998) je završila osnovne studije Scenske arhitekture tehnike i dizajna u Novom Sadu. Okrenuta je ka pozorišnim i filmskim praksama kao scenografkinja i scenska dizajnerka. Aktivna je članica udruženja Škart koji se bavi angažovanom i alternativnom umjetnošću na relaciji Tivat-Podgorica (Crna Gora). Bila je angažovana na nekoliko pozorišnih projekata u Crnoj Gori i Srbiji, volonter nekoliko pozorišnih i filmskih festivala, sprovodila tematske radionice na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu.. Angažovana na desetak filmova kao scenografkinja i art direktorka, kao što su Besnilo i MIAZMA/Šuma Production, Smrt i Staniša, i Simfonija u režiji Filipa Prelevića, ADA u režiji Ilije Djurovića i Branislava Milatovića, Soba 20/Giggling goat production u režiji Nemanje Lakića i dr.. Arhitekturom se bavi kroz projekte koji se oslanjaju na izložbene ili ambijentalne prostore, bila je član autorskog tima mladih scenskih dizajnera koji su izlagali na novogodišnjem svjetlosnom festivalu koji organizuje Kulturna prestonica Evrope Novi Sad-2021. Kao moderatorka učestvovala je na prvom online simpozijumu Prakse scenskog dizajna/ ka novom bijenalu 2021. Izlagala je projekat u sklopu crnogorskog nacionalnog paviljona na Venecijanskom bijenalu arhitekture za 2023. godinu. Profesionalnu praksu definše kroz scenski dizajn i arhitekturu, te aktivizam.

Panos Kravaris

Studirao je psihologiju pri Pandio univerzitetu društvenih i političkih nauka u Atini, filmsku proizvodnju u okviru Međunarodne filmske škole Akademije fotografskih umetnosti (APA) u Sidneju, i filmsku i televizijsku kameru pri Centralnom institutu za tehnologiju u Perti. Režirao je tri kratka igrana i više dokumentarnih filmova i radi kao direktor fotografije u okviru mnogih filmskih i TV produkcija.

Filip Markovinović rođen je 1976. godine u Somboru. Od 1987. živi i radi u Novom Sadu. Završio je gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“, prirodno-matematički smer 1994. godine, a potom i studije multimedijalne režije na Akademiji umetnosti Novi Sad, 2000. godine, u klasi profestora Bore Draškovića. Diplomirao je 2003. godine kratkim igranim filmom „Zvezdan, epizoda: Student“ i pozorišnom predstavom „U lovu na bubašvabe“ po tekstu Januša Glovackog.

Do sada je režirao 17 pozorišnih predstava, 4 (bitnija) kratka igrana filma, kao i veliki broj dokumentarnih filmova, televizijskih emisija, reklamnih i muzičkih spotova itd.

Bio je zaposlen na Radio televiziji Vojvodine, u Video produkciji radija 021, jedan je od osnivača NFC Kino klub Novi Sad (i njegov predsednik u periodu 2005-2013).

Osnivač je i selektor festivala kratkog igranog filma „Filmski Front“ i festivala eksperimentalnog filma i muzičkog videa „Experimental Superstars“.

Od 2011. godine osniva i vodi Mafin proizvodnju AV proizvoda.

Saradnik MMC Led art od 2005. godine. Član Šumske patrole – ogranak Novi Sad u okviru koje se aktivno bori protiv svih zala.