ŽIRI 8. FESTIVALA MISTER VORKY

ŽIRI JEDNOMINUTNOG FILMA

Maša Nešković

Rođena 1984. u Beogradu. Diplomirala filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti 2009. godine. Režirala je po sopstvenim scenarijima i kao ko-scenaristkinja 11 kratkih igranih filmova i 13 dokumentaraca kratkog i srednjeg metra (koji su prikazivani i nagrađivani na internacionalnim filmskim festivalima). U 2019. završila je svoj prvi dugometražni igrani film “Asimetrija”, koji je svetsku premijeru imao u oktobru na festivalu u Sao Paulu, u Brazilu, a domaću na Festivalu autorskog filma, u novembru iste godine. Trenutno režira 5. sezonu kriminalističke serije “Ubice mog oca”. Radi i kao docent na predmetu režija, fakulteta FEFA, na odseku kreativne produkcije.

 

 

 

Žarko Ivanov

Rođen je 1976. Diplomirao jezike i književnost na Filološkom fakultetu u Skoplju. U 2006. godini pohađao Fakultet filmske umetnosti u Sofiji u Bugarskoj, nakon čega završava master studije kulturologije na Univerzitetu u Skoplju i master studije režije animiranog filma na Univerzitetu za audiovizuelne umetnosti i trenutno radi na doktoratu iz oblasti književnosti i filma. Osnivač je producentske kuće „Flip Book“ sa kojom je producirao više od 20 kratkih animiranih, dokumentarnih i igranih filmova. Kao reditelj, njegovi filmovi su prikazani na više od 100 festivala širom sveta i osvojili su više od 15 nagrada.

 

 

 

Ronald Panza

Teatrolog i filmolog. Kulturni aktivist OKC Abrašević iz Mostara. Voditelj radionica teatra i pripovijedanja, pozorišne i filmske kritike, kratke priče, male škole urbanizma, filmskih susreta sporog, dokumentanog i eksperimentalnog filma. Autor radio drama, zvučnih instalacija, kratkih priča i poezije. Autor pozorišnih i filmskih kritika te radijskih intervjua iz kulture za Abrašradio. Član eksperimentalnog zvučnog trojca J.I.G. Jedan od osnivača zagrebačkog elektroakustičnog ansambla Azot koji je odgovaran i za nastanak festivala eksperimentalne muzike Sine Linea u Zagrebu, te suosnivač večeri eksperimentalne i improvizirane muzike u Abraševiću – Noisetalgija i Improzor.

ŽIRI KRATKOG FILMA “9413”

Ivan Velisavljević

Rođen u Šapcu 1982. godine. Diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu i dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti Univerzitetu u Beogradu. Master studije komparativne književnosti završio je, radom iz filmologije, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radio je kao novinar, kolumnista, filmski i književni kritičar, a njegovi filmološki tekstovi objavljeni su u vodećim stručnim časopisima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i u Nemačkoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, SAD… Od 2017. zaposlen je u Akademskom filmskom centru Doma kulture “Studentski grad” na poziciji urednika Arhiva medija.