ŽIRI 9. MISTER VORKY FESTIVALA

ŽIRI JEDNOMINUTNOG FILMA

Ivana Marinić Kragić

Producentkinja i autorka Marinis Medije iz Zagreba. Nagrađivani dokumentarni film “Nun of Your Business” (2020) je njen rediteljski debi koji je osvojio tri nagrade za najbolji film,na Evropskom filmskom festivalu Palić, Underhill Fest i FIDBA Međunarodnom festival dokumentarnog filma, nagradu za najbolju fotografiju (SEEFest Los Anđeles), Specijalno priznanje na Astra Film Festivalu i nagradu publike na ZagrebDox Festivalu.

Kao producentkinja takođe potpisuje kratkometražne filmove “Mali debeli rakun” (2013) u režiji Barbare Vekarić, “Ispod površine” (2012) u režiji Ivana Mokrovića, “Novi Južni Zagreb” (2016) u režiji Darka Fritza, te kao ko-producentkinja dugometražne igrane filmove “Žal” (2023) i “Grubi rez” (2019) reditelja Koste Đorđevića, “Jedini Izlaz” (2020) reditelja Darka Nikolića.

 

 

 

Petar Mitrić

Rođen 1974. godine u Subotici. U ulozi autora, producenta, montažera, glumca i člana filmske ekipe radio na mnoštvu nezavisnih, niskobudžetnih kratkih filmova u periodu od 1994 do 2000. Od 2004. do kraja 2017. radi kao organizator, koordinator projektnog tima, selektor i član Saveta u dva saziva na Festivalu evropskog filma Palić. Na Otvorenom Univerzitetu u Subotici osniva bioskop Eurocinema gde radi kao menadžer i programski urednik. Osnivač Filmskog kluba u Subotici gde organizuje projekcije i predavanja posvećenih istoriji filma. Od 2017. godine osniva agenciju za filmsku produkciju i distribuciju No Wave Films. Član žirija filmskih festivala Crossing Europe, Seville European Film Festival, Quinzaine des Realisateurs – Cannes i drugih u zemlji i inostranstvu.
Član muzičke grupe Pionir 10 i eksperimentalnog audio-vizuelnog projekta Bitef Smrti.
Koordinator za filmsku umetnost Centra za savremenu kulturu i umetnost.

Peter Cerovšek

Aktivno se bavi filmom u raznim ulogama: kao producent, kustos, scenarista, reditelj, kritičar, publicista. Osnivač je i direktor Festivala kratkog filma FeKK Ljubljana, u organizaciji Društva za promociju kratkog filma Kraken, čiji je i predsednik. Direktor je Centra za savremenu umetnost SCCA-Ljubljana i rukovodilac Arhiva eksperimentalnih filmskih, video i novih medijskih programa Stanice DIVA. Takođe je kustos programa kratkog filma „Evropa u kratkim crtama” na Međunarodnom filmskom festivalu u Ljubljani (Liffe) i producent scenarističke radionice Kratka scena. Pisao je filmske kritike za Radio Student i za časopise Ekran, Filmonaut i KINO! Režirao je nekoliko kratkih filmova koji su dobili međunarodna priznanja.

 

ŽIRI KRATKOG FILMA

Jurij Meden

Kustos Austrijskog filmskog muzeja u Beču. Prethodno je radio kao šef programskog odeljenja u Slovenačkoj kinoteci u Ljubljani i kao kustos filmskih izložbi u Džordž Istman muzeju u Ročesteru u državi Njujork. Radio je i kao programski urednik u prvom ljubljanskom art-house bioskopu Kinodvor, koordinator programa na Crossing Europe filmskom festivalu u Lincu, urednik u ljubljanskoj naučnoj i akademskoj izdavačkoj kući Sophia, glavni i odgovorni urednik KINO!, i ko-direktor Nitrate Picture Show, festivala očuvanja i zaštite analognih filmskih materijala. Dobitnik je nagrade Jon Garlock Labor za najboljeg edukatora u 2017. godini.