ANIMIRANI FILM “TIAMAT” NA MARTOVSKOM FESTIVALU

Sa ponosom najavljujemo da će kratkometražno animirano ostvarenje “Tiamat” autora Darka Dacovića, u produkciji Vorky Team-a i Kinematike, imati svoju svetsku premijeru u takmičarskoj konkurenciji na 70. jubilarnom izdanju Martovskog festivala, koji će biti održan od 28. marta do 2. aprila u Domu omladine u Beogradu!

 

U pitanju je animacijski eksperiment, kojem je vavilonski mit o stvaranju sveta “Enuma Eliš“, poslužio kao osnovna inspiracija. Boginja Tiamat, koja je stvorila bogove i svet, u sporu je sa svojim potomstvom. Izgubila je bitku, a iz njenog tela se rađaju novi oblici…

 

Darko Dacović završio je master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a pored animacije bavi se crtežom i ilustracijom. Ovo je njegov prvi autorski film. Za muziku i zvučnu sliku filma bio je zadužen Damjan Jovičin.

 

Film “Tiamat” je na programu 29. marta u 17.00 časova u Velikoj sali Doma omladine, a kompletnu satnicu festivala i informacije o filmovima možete pronaći na zvaničnoj internet stranici Martovskog festivala https://martovski.rs/.